Sambesi & Pompeji

We stellen jullie onmiddellijk 2 spellen tegelijk voor, beiden van Adlung Spiele. Vorige speldag konden jullie al kennis maken met enkelen van hun kleine kaartspellen. Deze maand doen we er daar nog 2 bij : Sambesi en Pompeï.


Sambesi is al een ouder spel, namelijk van 2002. Het is drukkend warm aan de Sambesi rivier. Ook de olifant met de naam Diboo heeft last van de warmte en gaat zijn dorst lessen in de rivier, maar als hij zich voorover bukt om te drinken, heeft hij schrik omdat hij een andere olifant ziet in de reflectie van het water. De andere dieren rondom hem kunnen Diboo gelukkig kalmeren en vertellen hem dat hij maar een spiegelbeeld van zich zelf ziet. In dit spel is het aan de spelers om het juiste spiegelbeeld te vinden van verschillende dieren rondom de Sambesi rivier.

Aantal spelers : 2-8
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 10 minuten
Pompeji is nog een jaartje ouder : van 2001. In dit kaartspel zullen de spelers de stad van Pompeii bouwen op een grid van 7 op 7 kaarten. Elke kaart heeft een soort van gebouw, getallen en kleuren. Dezelfde types van gebouwen en kleuren mogen nooit horizontaal of verticaal naast mekaar geplaatst worden. Tijdens het plaatsen van de kaarten zullen er horizontale, verticale maar ook diagonale wegen ontstaan. De spelers scoren punten door kaarten te leggen met elementen die overeenkomen met andere kaarten langsheen een straat.


Dus door een kaart te leggen kan je punten scoren via 4 verschillende straten. Als een kleur van een aangelegde kaart ook nog eens overeenkomt met anderen in die straat, krijg je punten gelijk aan de hoogste waarde dat op de kaart van die kleur staat. Lukt het je dan ook nog eens om een 7e kaart op rij te leggen, krijg je 7 punten extra. Zodra de 2e uitbarstingskaart getrokken wordt, is het spel ten einde.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten

Beide spellen werden geschonken door Adlung Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


 

Reacties

Populaire posts