Steam time

Het is het jaar 1899, en er doen zich vreemde dingen voor in beroemde plaatsen zoals Stonehenge en de piramides van Egypte. De tijd draait helemaal door, en nieuwe ontdekte kristallen vertonen vreemde eigenschappen die toestaan om nieuwe fantastische toestellen mee te creëren.


Dit spel is een wedstrijd om het meeste voordeel te halen uit deze nieuwe ontdekkingen. De razend snelle industrialiserende landen gebruiken deze nieuwe ontdekkingen om gigantische met stoom aangedreven luchtschepen te maken, om door tijd en ruimte mee te kunnen reizen. Bij Steam Time ga jij de strijd aan om de verborgen schatten, verdwenen culturen en kennis te ontdekken. Reis doorheen de tijd, ga op zoek naar kristallen en gebruik die kristallen dan ook verstandig om je tegenstander te verslaan.



Er zijn 6 verschillende monumenten zijn ter beschikking om te ontdekken, en in de 5 rondes dat het spel duurt zullen de spelers hun 3 luchtschepen naar het bord met de monumenten sturen om allerlei verschillende voordelen te gaan halen. Steam time is een worker placement spel waarbij elk actie vakje geblokkeerd zal worden door een ander luchtschip. En dan is er nog een extra twist : jij reist in de tijd, dus de 6 verschillende monumenten liggen in volgorde in de tijd. Jij kan enkel voorwaarts in de tijd reizen, dus je mag enkel schepen plaatsen op monumenten die in tijd na je reeds geplaatste schepen liggen. Een echte hersenkraker die dan ook nog eens zeer mooi is vorm gegeven. Aanrader !


Dit spel werd geschonken door Kosmos en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.





Aantal spelers : 2-4

Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts