Chariot Race: The Great Chariot Race


We hebben zowel de versie van Pegasus Spiele als van Eagle-Gryphon Games mogen ontvangen om te reviewen. Wat een luxe. En daarmee kennen jullie alvast 1 tombola prijs voor ons 8 jarig bestaan in januari 2017.

Wat deden de mensen in de Romeinse tijd zoal op zondagnamiddag ? Lui voor de TV liggen of een filmpje meepikken zat er toen niet in. Vandaar dat er een massa mensen kwam kijken naar de  spectaculaire paardenwedstrijden met kar. De wedstrijd kwam meestal traag op gang, maar eenmaal op dreef raasden de paarden met kar als een gek verschillende malen het publiek voorbij.
De moeilijkheid van dit soort wedstrijden is de juiste snelheid inschatten, want als je te snel door de bocht gaat, kan dat fatale gevolgen hebben. En als je te traag rijdt ... tja dan ben je te traag.


De spelers zullen in dit spel hun eigen span met kar besturen in een wedstrijd om als eerste te finishen. Gebruik de dobbelstenen om 2 volledige rondjes op het stoffige circuit te rijden. Tijdens je beurt mag je jou kar herstellen, als je voldoende aanzien van Fortuna hebt gewonnen. Afhankelijk van de snelheid van je wagen in de vorige beurt en zijn huidige conditie, zal de initiële snelheid bepaald worden. Die snelheid zal bepalen met hoeveel van de 5 beschikbare dobbelstenen je mag dobbelen. Elke kant van deze dobbelsteen laten je toe verschillende acties uit te voeren : nieuw aanzien verkrijgen bij Fortuna, je snelheid verhogen of verlagen, van baan wisselen of je tegenstanders aanvallen. Dit kan je doen door speren te werpen of door obstakels op hun weg te laten vallen.

Indien je eerste dobbelsteenworp je niet kan bekoren, mag deze speler Fortuna's hulp aanroepen om de dobbelstenen te beïnvloeden. Eenmaal het resultaat vast staat, beweegt de speler zijn wagen met paarden voorwaarts op het spoor, en dit zo veel vakjes als zijn uiteindelijke snelheid die bepaald werd. Daarna kan hij zijn rivalen gaan hinderen. Maar zomaar wild gaan racen of halsbrekende toeren uithalen is niet zonder gevaar. Indien er 2 wagen tegen mekaar botsen krijgen ze allebei schadepunten. En hoe sneller je rijdt, hoe meer schade je aan je wagen zult krijgen bij een ongeval. Je wilt toch niet dat deze uit mekaar valt in het midden van de arena met die duizenden toeschouwers ?
Eliminatie is niet de manier waarop je deze wedstrijd wil eindigen.

Een filmpje (Engelstalig) met Michael Kränzle kan je hier bekijken :


Dit spel geschonken door Pegasus Spiele en Eagle-Gryphon Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts