CovenantWe moeten toegeven, nu ondertussen in verschillende landen mensen schrik worden aangejaagd door horror clowns, dat de cover van deze Covenant - El Pacto - er toch ook wel best griezelig uitziet. Op de cover van de speeldoos prijkt een luguber gestalte die je met een soort van doodshoofdmasker en priemende rode ogen aankijkt, terwijl hij zijn zwaard vechtens klaar houdt.


Een verbintenis aangaan met de Dood is niet altijd een goede zaak. De 4 hebzuchtige edelmannen hebben de Dood gevraagd om de vrije wil van het leven te veranderen, zodat één van hen de volgende erfgenaam van de kroon kan zijn. Maar jammer genoeg heeft een overeenkomst met de Dood 2 delen : je moet een gedeelte inleveren als je iets wil verkrijgen. De dood eiste de ziel van één van de 4 mannen.

De Dood zal dat wat ze vraagt verkrijgen via een moordenaar die onder hen leeft.
En het is één van de mensen die door de edelen beledigd of gekwetst zijn geweest, of schade hadden ondervonden door één van die edelmannen, die de moord zal plegen, onder begeleiding van de Dood. Er staan maar liefst 28 verdachten op het lijstje. Deze nacht zal alles openbaar worden. Hou je naasten goed in het oog, of jij kan de persoon zijn die zal moeten betalen voor deze verbintenis.


Bij Covenant - El Pacto - ben jij één van de 4 gulzige edelmannen. Jou doel bestaat uit 2 delen : zorg ervoor dat de moordenaar niet in jou gebied komt op het einde van de nacht, en probeer de meeste punten te verzamelen om zo de volgende erfgenaam van de kroon te worden. Om die doelstellingen te halen, speel je vanaf je hand karakters uit in jou district en gebruik je de voordelen van deze karakters. Verder zal je eender welk karakter dat er maar een beetje verdacht uit ziet uit je district zetten. Je kan ook gerechtelijke onderzoeken uitvoeren in de stad om te ontdekken wie er onschuldig is en wie niet.

Zoals je aan de foto's kunt zien is het artwork om je vingers en duimen af te likken. De korte speeltijd maakt dit spel als een ideale afsluiter of tussendoortje, maar met voldoende diepgang.

Dit spel werd geschonken door Gen-X Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-7
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten
Design : Oscar Arévalo
Art : Victor P. Corbella

Reacties

Populaire posts