Stone Age junior

Al jaren is Het Stenen Tijdperk een erg populair spel bij jong en oud. Maar voor de kleinere spelere spelers (onder de 10 jaar) was dit misschien toch nog net iets te moeilijk. Daar zal dan toch verandering in komen met deze Stenen Tijdperk Junior.


Bij het spel gaat het erom te onthouden waar welke bosfiches liggen. Juist, een soort van memory spel dus. Met de juiste fiche kan je je speelfiguur door het dorp bewegen en de juiste goederen zien te bemachtigen, bestaande uit kruiken, bessen vissen pijlpunten en tanden. Met de juiste combinatie van deze goederen kan je een hut bouwen, en als je als eerste 3 hutten hebt gebouwd dan heb je het spel gewonnen.


Het spel gaat erg vlot vooral door de hondenfiche als bonus en het feit dat de kinderen steeds beter herinneren waar de bosfiches liggen die ze nodig hebben om naar de plaats te gaan waar ze bepaalde goederen kunnen krijgen.


Over het materiaal niets dan lof. Deftig, oerdegelijk en grote spelmaterialen die mooi vormgegeven zijn zullen de kinderen zeker aanspreken, en het kan bovendien nog eens tegen een stootje.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Hans im Gluck / Schmidt Spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten


Reacties

Populaire posts