Kréo (Kreus)

Kréo, of ook wel gekend onder de naam Kreus, is een coöperatief spel waarbij de spelers titanen zijn die gemotiveerd zijn om de ideale planeet te ontwikkelen. Ben jij in staat om de natuurlijke elementen te domineren, en kan je de woede van je vader Ouranos aan, om de planeet van je dromen te maken ?


In dit spel staan deductie en samenwerking centraal. Om de planeet van je dromen te maken, en deze tot leven te brengen, zal je samen moeten werken en nadenken, duidelijk moeten communiceren en de andere spelers moeten vertrouwen. Om een planeet volledig klaar te hebben, en dus ook leefbaar te maken, zal het nodig zijn om verschillende creaties te realiseren. Regenbogen, rivieren, vis enz ... die worden gemaakt aan de hand van natuurlijke elementen : aarde, lucht, vuur en water.


Een speelbeurt bestaat uit 2 fases : een voorspelling en de schepping. Tijdens de fase van de voorspelling kiest elke speler in het geheim een kaart vanuit zijn hand en spendeert zijn energie tokens om informatie te geven, of om kaarten te ruilen enz. Daarna, in de scheppingsfase zal elke speler beurtelings zijn kaart bekend maken en bekijken of deze kan gerealiseerd worden. Het spel is ten einde als alle kaarten gespeeld zijn, of indien je planeet volledig klaar is.


Dit spel werd geschonken door Sweet Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts