Hurricount

Hurricount is ook een wiskundig spel van The Brainy Band waarin de kleinste spelers leren rekenen. De speler die het snelste de egels en de vogels kan tellen geeft een gil, en mag de kaart nemen. De ongebruikelijke maar leuke manier van tekenen trekt zowel jong als oud aan om dit spel eens te proberen.

Hurricount is een spel dat kan gebruikt worden om kinderen te leren tellen en om getallen te vergelijken, maar dan op een leuke manier. De moeilijkheidsfactor van het spel is gemakkelijk aan te passen door kaarten van een moeilijker niveau toe te voegen of te verwijderen. Een ideaal familiespel dat je samen met je kinderen kan spelen. En let maar op dat ze jou niet te vlug af zijn.
Het is niet alleen het tellen dat de kinderen met dit spel leren, maar ze leren ook het aantal voorwerpen op een kaart te identificeren.


Optellen tot 10 zal al snel poepsimpel voor de kleinste spelers worden. De spelers zullen hun aandacht, logisch redeneren, snelheid van denken en reactietijd verbeteren. Kaarten die het spel moeilijker maken kunnen geleidelijk aan toegevoegd worden. Trouwens is dit spel ook op je eentje spelen.

Het filmpje met de regels kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door The Brainy Band en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts