Fairy Trails

Het leven is niet gemakkelijk in het magische woud. Zowel de elfjes als de kabouters hebben er hun eigen netwerk van verborgen wegen. Ze willen niet gestoord worden, en zullen enkel in hun huisjes gaan als ze beschermd zijn tegen buitenstanders.

 
Als je op zoek bent naar een spel met korte spelregels, maar toch voldoende diepgang en spanning, dan is deze Fairy Trails een recordhouder. Ook al telt de handleiding enkele pagina's, je bent er op 5 minuutjes door. Het spel zelf uitleggen aan je medespelers zal een dikke 30 seconden in beslag nemen.


Elke speler kiest eerst een kleur om mee te spelen: paars of geel (elf of kabouter), en neemt alle steentjes van de gekozen kleur. De start kaart komt in het midden tussen de 2 spelers op de tafel te liggen. De overige kaarten worden geschud en als trekstapel op de tafel gelegd, waarna elke speler er 2 op hand neemt. Nu mogen de spelers beurtelings een kaart vanuit hun hand aan puzzelen aan de kaart of kaarten die op de tafel liggen. Die kaart zal altijd ergens wel passen. Het is onmogelijk dat je nergens een kaart kunt aanpassen. Daarna vult deze speler zijn hand terug aan tot 2 kaarten. 
 

Zodra je ergens een weg van je eigen kleur kunt afmaken, en grenzen daar bovendien je eigen kleur van huisjes aan, mag je in elk huisje een steen plaatsen. Het spel zal zodanig beurtelings verder gaan tot dat een speler zijn laatste steentje kan plaatsen. Deze speler is de winnaar van dit spel. Het spel kan ook ten einde zijn doordat de trekstapel met kaarten op is. En meer regels dan deze zijn er niet.

Al lijkt dit spel te eenvoudig door de simpele regels, toch komt er meer tactiek bij kijken dan je denkt. Er zullen momenten zijn dat je een eigen weg bijna kan afsluiten, maar ga je dat wel doen als je daarmee de tegenstander zijn weg er beter mee maakt ? En met beter bedoel ik afsluiten, want hoe langer de weg, des te meer kans op vertakkingen. In de beginfase zal je nog niet veel wegen kunnen afmaken, en halverwege het spel krijg je het gevoel van dat het je niet meer gaat lukken om de lange vertakte wegen af te sluiten, maar tegen het einde komt alles terug goed. Er zijn zelfs momenten waarbij je wel tot 7 à 8 steentjes in 1 keer kunt plaatsen.


Het artwork is meer dan in orde, de steentjes van goede kwaliteit. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat de speeldoos voor de helft met lucht is gevuld. Die had gerust nog compacter kunnen zijn. Hou je van spellen zoals Carcassonne of Tsuro, dan is dit zeker iets om uit te proberen. Het spel neemt ongeveer een 10-tal minuutjes in beslag, en je kan met gemak verschillende potjes na mekaar spelen.

Dit spel is geschonken door White Goblin Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

 

 

Reacties

Populaire posts