Zombie Princess and the Enchanted Maze

Zombie Princess and the Enchanted Maze is één van de nieuwste spellen van uitgeverij Wizkids! Oei nee, weer een zombie spel hoor ik sommigen al denken. Wel, lees toch nog even verder, want deze is toch weer iets anders dan de andere zombie spellen.


Ooit was de prinses in dit spel op zoek naar liefde, nu is ze echter of zoek naar eten, en jij staat op de menu. Lang geleden toen de prinses nog gewoon prinses was, verveelde ze zich en ze droomde ervan om gered te worden door een mooie prins. Daarom gaf ze tuinman de opdracht om te stoppen met ratten te vangen en om een mooi doolhof te bouwen met een klein kasteeltje in het midden, waar ze zich kon opsluiten. Zo hoopte ze dat er een prins haar zou komen bevrijden die eerst de sleutel in het doolhof moest vinden. 

Zo bleef ze maar eindeloos wachten op die ene prins, echter was ze één klein detail vergeten : niemand wist dat ze in dat kasteeltje opgesloten zat. En tot overmaat van ramp nam de populatie ratten toe, tot op een dag ze gebeten werd door een 'zombie' rat, waarbij ze zo luidkeels riep van de pijn, dat er verschillende ridders dit hoorden en naar haar toe vertrokken. Nu was de prinses zelf in een zombie veranderd, en was ze niet uit op liefde van de ridders, maar op iets heel anders.


De spelers zijn de ridders, die in de hoek van het speelbord starten met hun ridder. Elke ridder krijgt bij de start 3 open tegels voor zich. De bedoeling is dat de ridders tijdens het spel aan het doolhof bouwen, en zo naar de tegenovergestelde kant van het doolhof een sleutel gaan ophalen. Eenmaal in het bezit van die sleutel, snellen zij zo snel mogelijk naar het kasteeltje. De speler die daar in slaagt, is de winnaar. De ridders zullen de prinses trachten te ontwijken, want als ze je te pakken krijgt, zal ook jij in een zombie veranderen. Als dat het geval is, krijg jij een hele andere opdracht dan oorspronkelijk. Ridders die zombie zijn geworden, zullen proberen ook alle andere ridders in zombies te veranderen.

Tijdens een spelbeurt dobbel je eerst met de dobbelsteen die gaat bepalen hoeveel stappen de prinses gaat zetten. De mogelijkheden zijn 0, 1 , 2 of 3 tegels ver. Dobbel je 'ZR', dan zal de prinses zo ver lopen dat ze kan. Als je 0 dobbelde, start je je eigen beurt en sla je die van de prinses over.
In de beurt van de prinses moet je 3 dingen in eender welke volgorde uitvoeren:
- De prinses zoveel tegels verder zetten als je gedobbeld had.
- Een lege tegel of de tegel waar de prinses momenteel staat roteren.
- Een tegel horizontaal of verticaal aan puzzelen waar de prinses staat.

Eenmaal dat gedaan is, begint je eigen beurt. Ook hier heb je weer 3 uit te voeren acties in eender welke volgorde : beweeg je ridder zover je zelf wilt of kan, roteer een lege tegel of een tegel waar jij op staat, en puzzel een tegel aan rondom de tegel waar je op staat. Daarna mag je de open tegels terug aanvullen tot 3 stuks met de trekstapel.

Door de bewegende tegels in het doolhof, zou het zo maar eens kunnen dat de zombie prinses je te pakken krijgt. Je figuurtje van je ridder zal dan omgeruild worden door een zombie variant. Vanaf nu ga je niet meer naar de sleutel of naar het kasteeltje, maar zal je trachten om de prinses in de richting van de 'normale' ridders te sturen. Ook jij als ridder kan andere ridders in zombies veranderen. Zodra alle spelers zombies zijn, wint de prinses. Lukt het een ridder om met de sleutel in het midden te geraken, is deze speler de winnaar. Een uniek zombie / doolhof spel !

Dit spel is geschonken door Wizkids! en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 - 60 minutenReacties

Populaire posts