Turbo Sleuth

O jee, er is een moord gepleegd ! En het is aan jullie om uit te zoeken wie de moordenaar is, en welk wapen er werd gebruikt. Deze Turbo Sleuth heeft echter niet voor niets 'Turbo' in zijn naam. Jullie zullen dit razend snel moeten doen, want dit is een spel waar snelheid en goede ogen van belang zullen zijn.


In de eenvoudige versie worden er 3 kaarten van de stapel getrokken en in het midden van de tafel gelegd zodat elke speler ze goed kan zien. Op de kaarten staan allerlei personages en verschillende moordwapens. Het is nu aan de spelers om zo snel mogelijk te tellen welk van die personages het vaakst voorkomt op de 3 kaarten. Eénmaal je dat weet, weet je al wie de moordenaar is. Dan ga je razendsnel op zoek naar het moordwapen. Het moordwapen is dat voorwerp dat op alle 3 de kaarten voorkomt. 


Nu je de combinatie moordwapen en moordenaar denkt te weten, maak je die combinatie met de 2 dubbelzijdige kaarten die elke speler voor zich heeft liggen. Dat doe je door de moordenaar te verbinden met het moordwapen. Nu grijp je zo snel je kan een jeton die naast de opdrachtkaarten ligt. Er ligt namelijk 1 jeton minder dan dat er spelers zijn, en deze jetons leveren punten op tegen het einde van het spel. 

Als iedereen klaar is, zal iemand van het spelgezelschap de 3 letters die op de gekozen opdrachtkaarten stonden moeten opzoeken in een tabel, dat aangeeft wat de correcte oplossing was. Heeft de speler de oplossing juist, mag hij de jeton houden. Heeft hij fout gegokt, zal deze jeton omgekeerd terug in het midden van de tafel komen. Daardoor krijgt de jeton een donkere kleur, en is deze 2 punten waard bij een volgende ronde. Het spel gaat verder met 3 nieuwe opdrachtkaarten, totdat er geen jetons meer te verdelen zijn.

 

In de handleiding staan nog verschillende geavanceerde spelmodi, die je naar hartenlust kunt uit proberen mocht je het basisspel te eenvoudig vinden.  

Tubo Sleuth is geschonken door Wizk!ds en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 8
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 minutenReacties

Populaire posts