Bubble Trouble

Bubble Trouble is zeker een spel dat voor kinderen in de kijker mag worden gezet. Op de doos staat  leeftijd 5+ maar ook iets oudere kinderen en volwassenen vinden dit spel zeer leuk om te spelen.

Je zou voor deze lieve diertjes alles doen om ze een mooi leven in zee te geven. En dat is ook de opzet van het spel.  Samen ervoor zorgen dat de lieve diertjes niet door de gevaarlijke haai worden opgegeten.  Kunnen jullie de diertjes reden?

Hoe wordt er gespeeld? In de doos zitten twee borden één is het Coral Reef en het tweede deel is het spelbord met de haai.  Beide delen worden ver van elkaar op de grond gelegd. De afstand tussen de twee spelborden is natuurlijk variabel en kan worden aangepast aan de vaardigheden van de kinderen of volwassenen.  In de doos zitten 7 vissen,  hiervan worden vijf vissen gekozen.  De vissen zijn zo schattig om te zien dat kiezen met welke je gaat spelen al moeilijk is. Eens gekozen leg je de vijf vissen tussen de twee speelborden, met gelijke afstand tussen het Coral Reef en de haai.

Spelers proberen nu de vissen terug naar het Coral Reef leiden door bubbels uit het rif te sturen om hen de weg te wijzen. Hiervoor krijgt elke speler enkele bubbels. In totaal zijn er 14 bubbels in de doos.  Samen kiezen jullie 10 bubbels en verdeel deze over de spelers.  Nu gooit elke speler in zijn beurt naar een vis, je mag zelf kiezen naar welke vis. Als één van de bubbels op een vis landt, dan mag je hem dichter bij het koraalrif lokken. Als alle bubbels zijn gegooid, wordt elke vis met een bubbel een "stap" naar het Koraalrif verplaatst. Om dit te doen, kantel je de vis 180° graden.  Alle vissen zonder bubbel worden richting haai bewogen. Let wel, een vis kan maar 1 keer bewegen ook al heeft deze meerdere bubbels. Zodra alle vissen bewogen zijn, krijgt elke speler terug bubbels en kan het gooien terug beginnen. Van zodra alle vissen ofwel naar het Coral Reef of bij de haai zijn, eindigt het spel. Het spel is niet voor punten, maar hoe meer vissen je hebt kunnen redden, des te beter.

Je kan het spel nog pittiger maken. Je kan ervoor kiezen om met die bubbel met een afbeelding van een bepaalde vis, enkel die vis te redden. Tijdens het spel leg je vaak de focus op de vissen die naar de haai zwemmen, maar vergeet ook de andere vissen niet die al dichter bij het Coral Reef zijn, want elke vis zonder bubbel beweegt op het einde van de ronde richting haai. 

Conclusie: Bubble Trouble is een leuk spel.  Het ziet er goed uit, met kwaliteitsvol materiaal.  Tijdens het spelen oefenen de kinderen op technische vaardigheden en inzicht.  Het leuke is dat je het spel ook buiten kan spelen. Leuk voor de zomermaanden.

Bubble Trouble is geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke. 


Aantal spelers : 1 - 4
Speelduur : 15 - 25 minuten
Leeftijd : vanaf 5 jaar

Reacties

Populaire posts