Sweet Mess

Vorige maand op de spellendag trok de doos van dit spel ons enorm aan. Met allerlei mooie illustraties van lekkere taartjes andere desserts waren we helemaal verkocht. 

Het thema van Sweet Mess draait om het beheren van een dessertkeuken waarin spelers de rol aannemen van banketbakkers die proberen de beste en meest verrukkelijke desserts te maken. De kleurrijke en gedetailleerde illustraties zorgen ervoor dat het spel direct een vrolijke en uitnodigende sfeer creëert. De ingrediënten, keukengerei en receptenkaarten zijn prachtig ontworpen en dragen bij aan het algehele thema.

Spelers moeten zorgvuldig plannen en hun ingrediënten en hulpmiddelen goed beheren om de beste desserts te creëren en daarmee punten te scoren. De ingrediënten zijn in het midden van de tafel verdeeld op verschillende bordjes. Als de speler ingrediënten neemt en hierbij een bordje leegmaakt creëert hij een ‘mess’. Hierbij worden er ingrediënten op aangrenzende bordjes geplaatst. Het is dus belangrijk voor de spelers om goed na te denken welke ingrediënten ze zullen nemen. Ook is het belangrijk bij het nemen van de ingrediënten dat deze allemaal op het eigen speelbord geplaatst kunnen worden. Hier zijn er een aantal regels waarbij op bepaalde plaatsen enkel snoepjes van dezelfde soort of net allemaal verschillende snoepjes geplaatst moeten worden. 

Bij het creëren van desserts van hetzelfde type kunnen bonuspunten verdient worden. Hierbij krijgt de speler die het eerste een setje van 3 heeft de meeste bonuspunten. Snel zijn is dus de boodschap.

Sweet Mess biedt een uitstekende balans tussen competitie en interactie. Spelers kunnen elkaars plannen verstoren door benodigde ingrediënten of recepten voor hun neus weg te kapen. Dit brengt je strategie soms in de war en zorgt voor spannende momenten.

Hoewel Sweet Mess strategische diepgang biedt, is het spel toegankelijk genoeg voor zowel een beginnende als ervaren speler. De spelregels zijn duidelijk en goed gestructureerd en de handleiding biedt voldoende voorbeelden om snel van start te gaan.

Wij vonden Sweet Mess een leuk spel met een goede balans tussen strategie, thematiek en speelplezier. Het zal niet direct een spel zijn dat in onze spelkast gaat belanden maar als het spel op een spellendag aanwezig is zullen we het zeker nog een keertje spelen.

Dit spel is geschonken door Pika Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts