Iron Sky

Het achtergrondverhaal van dit spel heeft de geschiedenis lichtjes aangepast. In 1945 zouden de nazi's na hun nederlaag het afgedropen zijn naar .... de maan. In 2018 komen ze terug naar Aarde, en ze zijn serieus pissed.


Het spel is gebaseerd op de film met dezelfde titel, een donkere Science fiction komedie (jawel, dat genre bestaat blijkbaar), dat zich afspeelt in het jaar 2018. De nazi's hebben een enorme vloot van vliegende schotels en ruimte zeppelins gemaakt ondertussen, en ze varen richting Aarde met maar 1 doel : de totale heerschappij over de wereld.


Het doel van de spelers is zo veel mogelijk punten scoren voor jou partij als mogelijk is. Zowel de aanvallende als de verdedigende spelers hebben de controle over een specifieke sector van het slagveld, en elke speler krijgt een persoonlijke score die gebaseerd is op hoe de afzonderlijke gevechten aflopen. Maar er is nooit 1 commandant die de oorlog op zijn eentje kan winnen. De spelers moeten mekaar helpen, en aangezien elke commandant in een bepaald iets gespecialiseerd is, komt dat mooi uit. Enkel door samen te werken kunnen de spelers voorkomen dat de vijand hun zwakheden zal uitbuiten, en zo kunnen ze dan ook samen de vijand verslaan.

De designer van het spel met de naam die iedereen vlotjes kan uitspreken : Juha Salmijärvi
Behalve het mengen van coöperatief spelen en competitie, zal er ook weinig tijd zijn dat je niets moet doen of moet wachten op je volgende beurt. Je bent of aan het aanvallen, of aan het verdedigen, de hele tijd door.

Dit spel werd geschonken door Revision Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 2 uur

Reacties

Populaire posts