Swordfish

Swordfish is niet alleen een film met John Travolta uit 2001, maar ook een gezelschapsspel waarbij het vissen en het verhandelen van zwaardvis centraal staat.


Vlak bij het plateau van de Noord-Atlantische Oceaan, zijn er een heleboel ondiepe wateren met de naam Grand Banks. Dit gebied is best uniek omwille van het feit dat de koude stromen zich mengen met de warme zeestroom vanuit de Golfstroom. Het mengen van deze 2 stromen, te samen met de vorm van de oceaanbodem, zorgt ervoor dat er voedzame stoffen naar de oppervlak drijven, waardoor er een erg voedingsrijk gebied ontstaat. Maar dit gebied staat ook bekend van zijn zware stormen. Dit gebied heeft een naam dat dan weer doet denken aan een andere film : de Vlaamse Kaap van 'The Perfect Storm'.


De spelers moeten slim omspringen met hun overwinningspunten indien ze aan land zijn om daarmee boten te huren, kapiteins en bemanning aan te werven, en om de juiste hoeveelheden benzine en lokaas te kopen. Je zal namelijk op deze woeste waters gaan vissen op de zwaarste en meest profijtelijke vis : zwaardvis. De punten zullen verdeeld worden bij de verkoop van je vangst.

Dit spel werd geschonken door Ghenos games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 75 minuten


Reacties

Populaire posts