Shinobi: War of Clans

Laat in de 16de eeuw verloor de keizer in Japan de controle over het land. Die tijd deed iedereen wel zijn best om het eiland te besturen: sterke krijgers demonstreerden hun kunnen, grote veldheren laten hun gevechtskunsten zien, en geheime agenten vochten tegen clans.


In dit tactisch kaartspel zullen de spelers de rol van een geheime agent voor zich nemen, en wel van de meest sterke clans van het Japan van toen. Het doel van het spel is je clan militair gezien te ondersteunen. De clan die de meeste manschappen heeft op het einde is de winnaar.


In het begin van het spel krijgt elke speler een clan kaart om te kiezen bij welke clan je hoort, en 4 gevechtseenheid kaarten van de trekstapel. Het gebied voor je neus op de tafel stelt één van de Japanse provincies voor. Dus hoe meer spelers, hoe meer provincies er zijn. Beurtelings kan je volgende zaken doen :

* gevechtseenheden ontplooien
* gevechtseenheden laten bewegen
* aanvallen


Je plaatst een kaart van je hand op eender welke provincie, behalve die van jezelf. Indien tegen het einde van de ronde deze persoon een sterkere legermacht heeft ontwikkeld in zijn eigen provincie dan in eender welke andere provincie, is een gevecht niet te vermijden.

Zodra alle kaarten op zijn, speelt iedereen een laatste ronde en de spelers laten hun geheime kaarten zien. Clan kaarten worden opgeteld en de speler met de meeste kaarten van zijn clan in alle provincies is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Russian Boardgames en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Speelduur : 20 minuten
Leeftijd : vanaf 12 jaar

Reacties

Populaire posts