Karnag

Het doel van het spel Karnag is om magische punten te verzamelen door te voorkomen dat kwaadaardige creaturen de menselijke wereld binnen dringen. Deze monsters komen van de onderwaterstad Ker-Ys.
Er zijn een aantal vast bepaalde rondes, afhankelijk van het aantal spelers. Elke ronde bestaat uit fases die de volgende kunnen zijn :

* De monsters bewegen : de monsters die op het speelveld staan bewegen naar de rand van het bord. Jou doel is zorgen dat deze de rand niet bereiken, want dan komen ze in onze wereld terecht. Na een dobbelsteenworp komen er 1 tot 3 monsters bij.
* Voorbereiding van de actie tegels : 6 tegels die open liggen stellen de mogelijke acties voor, bestaande uit een hoofd actie en een bijkomende actie.
* Kiezen van acties : elk druïde team mag per ronde 5 acties uitvoeren. De laatste in de stand mag als eerste kiezen. Enkele van die acties kunnen zijn : beweeg de druïdes, zet een magische steen, vang monsters, stijg op de kennisladder, maak magische drankjes, beweeg een magische steen, neem krachtkaarten,  invloed uitoefenen op een monster.
* Acties zijn uitgevoerd : Na het kiezen worden de acties één voor één uitgevoerd, van links naar rechts, beginnende met de hoofdacties.
* Activeren van magische stenen : op het einde van elke ronde zullen alle stenen die op één rij liggen en dezelfde kleur hebben, menhirs worden. Deze hebben een speciale eigenschap die geactiveerd wordt op het einde van het spel.
* Raad van de druïdes : op het einde van elke ronde zal de invloed van elke druïde in de raad geëvalueerd worden. Daarvoor zullen de spelers magische punten kunnen scoren. Het team dat daar de meerderheid heeft kan verder gaan op de kennisladder.



Dit spel werd geschonken door Sit Down! Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 2 uur

Reacties

Populaire posts