Lady Alice

In Lady Alice, een spel vol met intriges, bluffen en misleidingen, zijn de spelers de Baker Street kids - kinderen onder de hoede van Sherlock Holmes. Zij moeten door middel van deductie trachten te weten komen wie, waar en wanneer Henry Morton Stanley werd gekidnapped. En je moet ook nog uitzoeken welk voorwerp werd gestolen.


Sherlock Holmes geeft elke speler de oplossing op 1 van deze vragen in het begin van het spel. Die informatie moet je geheim houden. Tijdens een beurt zal de actieve speler  een zin voorlezen, waarin bepaalde woorden je zelf moet invullen. Bijvoorbeeld : Ik vermoed .... te hebben gezien .... rond ....
De blanco's vul je in met 1 van de 8 mogelijkheden van elke categorie. Alle spelers noteren dan in het geheim of ze dan wel of niet de bewijskaart vasthebben voor één van deze 4 dingen. Dit komt in een map terecht. De actieve speler schud de map en laat dan alle briefjes zien. Indien alle 4 de dingen mis werden gegokt, dek je die 4 gokken af op het speelbord. Anders noteren de spelers hoeveel dingen er correct waren en ze proberen zo, door deductie, de zaak op te lossen.


De spelers zullen dan in een deductie ronde deelnemen waarbij elke speler hetvolgende kan :
* plaats een deductie token op een tip
* passen
* een bekentenis doen


Zodra alle spelers passen, is de ronde gedaan en mag de volgende speler een zin zeggen. Iedereen krijgt 9 deductie schijfjes in zijn kleur. Je plaats deze gedekt op de tip van je keuze. Zo kunnen er maximaal 4 schijfjes op een tip liggen.
Om een bekentenis te doen zeg je luidop wie je denkt dat het gedaan heeft, waar, hoe enz ...
Dit behandel je als een zin zoals eerder beschreven. (met briefjes in een folder te steken)
Zijn ze allen positief, heb je de zaak opgelost !

Dit spel werd geschonken door Hurrican en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts