Die palaste von Carrara

Het Paleis van Carrara  is een typisch Hans im Glück - spel : eenvoudige regels met voldoende diepgang om ook de liefhebber van meer strategische spellen te kunnen bekoren.





Als u aan de beurt bent, dan kan u kiezen uit exact 3 acties. Ofwel draait u aan het wiel, waar de stenen in verschillende kleuren op liggen, 1 vak door en trekt vervolgens nieuwe stenen uit de zak zodat er exact 11 in totaal op het wiel liggen. Vervolgens mag u 1 segment op het wiel kopen. De meest waardevolle stenen (het witte marmer uit de groeves van Carrara) kosten in het begin 6 munten, maar slechts 1 munt op het einde van het wiel. Lang genoeg wachten kan u dus aardig wat geld uitsparen, maar verhoogd natuurlijk het risico dat iemand de stenen voor uw neus wegkoopt.







De 2de mogelijkheid is dat u uw stenen gaat inwisselen om 1 gebouw uit het aanbod te nemen en op 1 van de 6 mogelijke locaties op uw bord (afhankelijk van de locatie heeft men bepaalde kleuren van stenen nodig en hoe duurder de basisprijs van de stenen, hoe meer de locatie kan opleveren) aan te bouwen. 3 daarvan leveren punten op, de andere 3 zijn om vers geld binnen te halen.




Tot slot kan u een locatie scoren. Dit kan een algemene locatie zijn op het centrale spelbord die door iedereen kan gescoord worden, ofwel een bepaald type gebouw op uw eigen speelbord (dat dan over de 6 locaties heen wordt gescoord). Elke locatie kan echter maar 1 keer gescoord worden gedurende het hele spel, dus ook hier dient een evenwicht gevonden te worden tussen lang genoeg wachten, maar ook weer niet te laat zijn.


Het spel eidigt als alle gebouwen op zijn. Dan zijn er nog een aantal eindespel bonussen (die variëren van spel tot spel aangezien u ze blind trekt bij het begin van het spel) en wie daarna de meeste punten heeft, die wint. 
(bron : time to game)

Dit spel werd geschonken door Hans im Gluck en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 60 minuten

Reacties

Populaire posts