Kohle, Kies & Knete, das kartenspiel

Ok toegeven, in het Duits heeft dit kaartspelletje een erg moeilijke naam. Daarom prefereren we ook de Engelstalige naam : I'm the Boss! The card game.


Hou je van onderhandelen , dan is dit zeker spek naar jou bek. Jou doel is simpel : probeer te eindigen met meer geld dan je tegenspelers.
Het spel verloopt over verschillende rondes, en in elke ronde is er een gedeelte waar je geld kan winnen. De spelers spelen kaarten in de richting van de wijzers van de klok, dat hen het recht geeft op een deel van het huidig bedrag dat te verdelen is. De waarde van dat bedrag hangt af van de gespeelde kaarten. Past een speler 2 maal, zal hij geen invloed meer kunnen uitoefenen tijdens die ronde. Zodra iedereen 2 keer gepast heeft is de ronde ten einde, en kan je uittellen welk bedrag er verdeeld gaat worden.


De spelers verdienen geld voor elk aandeel dat ze zelf op tafel gespeeld hebben. Tijdens het spelen van de kaarten kan er onderhandeld worden om zo de andere spelers aan te moedigen om kaarten te spelen die nuttig voor jou kunnen zijn. Na x aantal rondes is het spel gedaan.

Dit spel werd geschonken door Gryphon Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 9 jaar
Speelduur : 45 minuten


Reacties

Populaire posts