Keyflower

Deze Keyflower is het 7de spel in de serie van middeleeuwse 'Key' spellen. De vorige kennen jullie misschien nog als Key Market, Key Harvest, Keythedral, KeyTown, KeyDom en KeyWood.


Een spel bestaat uit 4 rondes, en elke ronde zal een seizoen voorstellen. Elke speler start het spel met een begintegel en een initieel team van 8 werkers. Die werkers hebben 3 kleuren : rood, geel en blauw. Werkers van eenzelfde kleur worden door de spelers gebruikt om te bieden voor tegels om aan hun starttegel toe te voegen en zo hun stad uit te breiden. Overeenkomstige werkers mogen ook gebruikt worden om grondstoffen te vergaren, om bijkomende werkers te verkrijgen of om vaardigheden te ontwikkelen. En dat niet alleen vanaf je eigen tegels, maar ook vanaf de tegels van de andere spelers en vanaf de tegels die in de veiling liggen.


In de lente, zomer en herfst komen er meer en meer werkers aan boord van de Keyflower en haar zusterschepen, en enkele van die werkers hebben vaardigheden in het maken van zeer belangrijke grondstoffen zoals ijzer, steen en hout. In elk seizoen worden dorpstegels in de veiling geplaatst om te verkopen. In de winter komen er geen nieuwe werkers meer. Elke winter zullen stadstegels overwinningspunten opleveren voor bepaalde combinaties van grondstoffen, vaardigheden en werkers.


Dit spel werd geschonken door R&D Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
KeyFlower is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten


Reacties

Populaire posts