Tea Time

Erg populair in Engeland, en blijkbaar ook in Zuidelijk Afrika : thee met een koekje of een stuk cake rond 16.00u, in afwachting van het avondeten. Wie ga jij inviteren om op thee bezoek te komen ?
Opgepast wie je gaat uitnodigen, want personages kunnen net zo snel weer verdwijnen als ze komen.


De spelers verzamelen karakters die we kennen van Alice in Wonderland. Elk karakter, behalve Alice zelf, is dubbelzijdig. Aan de ene kant staat een normale tekening, en aan de andere kant een gespiegelde tekening. Elke ronde zal er een rij van kaarten op tafel gelegd worden waarin normale en gespiegelde tekeningen mekaar afwisselen. De startspeler neemt een karakter, voegt deze toe op hand, en plaatst dan de kaart van Alice op die plaats in de rij.

De volgende speler neemt dan 1 tot 2 kaarten op hand. Neemt hij er 2, moeten deze kaarten aangrenzend zijn. De derde speler neemt 1 tot 3 kaarten op hand. Ook hij zal aangrenzende kaarten moeten nemen indien hij er meer dan 1 kiest. Zodra je een normale en een gespiegelde tekening op hand hebt, van hetzelfde karakter, verdwijnen ze beiden.


Na 5 rondjes met 2 spelers, of na 3 rondjes met 3 tot 4 spelers, is het spel ten einde. Scoren doe je door 1 tot 5 kaarten te verzamelen van hetzelfde karakter. (1 tot 15 punten). Alice is 4 punten waard.

Dit spel werd geschonken door Gigamic en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Tea Time is te koop bij spelmagazijn met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts