Jurassik

In dit prehistorisch kaartspel zijn de spelers paleontologen, een moeilijk woord voor personen die zich bezig houden met oude dieren, fossielen, opgravingen enz...


Jullie zijn allen op zoek naar dinosaurus beentjes. In het beste geval wil je beenderen verzamelen van hetzelfde soort dinosaurus zodat je een volledig skelet kan opbouwen.
In het begin van het spel worden de 32 dinosaurus kaarten geschud, te samen met een opgravingskaart en 15 random gekozen actiekaarten. In totaal zijn er 22 van die actiekaarten. De kaarten worden open in een rechthoek van 6 op 8 kaarten op tafel gelegd. De opgravingskaart mag nu weg : nu weten we waar we kunnen beginnen graven.



Tijdens een beurt mag een speler eender welke kaart die grenst aan het opgraaf gebied omdraaien. De dinosaurus kaarten en de actiekaarten kan je van mekaar onderscheiden door de andere achterkant, dus je weet wat voor soort kaart je gaat omdraaien. Neem je een dinosaurus kaart, leg je die voor jezelf. Met een actie kaart kan je misschien nog een 2de beurt spelen, stelen van een andere speler, of beenderen ruilen. Maar het kan ook zijn dat je een kaart moet afgeven of dat je met een stuk steen blijft zitten.


Als een speler 4 kaarten heeft van dezelfde dinosaurus, is dit een setje en kunnen deze kaarten niet meer gestolen worden. Het spel is ten einde als de laatste dinosauruskaart genomen is. Afhankelijk van het aantal kaarten uit een set, scoor je 1 - 3 -6 of 10 punten. Graven maar !

Dit spel werd geschonken door CLD Distribution en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 5 minuten

Reacties

Populaire posts