Mimikri

In het begin van dit spel worden 20 vlindertegels gedekt in het midden van de tafel in een rechthoekige vorm geplaatst. 1 van de 5 fototegels wordt dan in de speciale 'camera' gezet. Deze camera bestaat uit een vierkantig bordje met een verticale spiegel erop als diagonaal over het vierkant.


Als er een fototegel in deze camera gestoken wordt, zal er een vlinder zichtbaar worden. En aangezien je die tegels er op 4 verschillende manieren kunt insteken, zal je zo verschillende vlinders tevoorschijn laten komen...

Zodra de spelers de vlinder zien, proberen ze deze vlinder te vinden door de gedekte tegels één voor één om te draaien, totdat een speler zijn overeenkomstige vlinder gevonden heeft. Aangezien de tegels open blijven liggen, hebben alle spelers nu de mogelijkheid om te memoriseren. Zodra een speler zijn vlinder gevonden heeft, krijgt hij deze tegel, en alle andere tegels worden terug gedekt geplaatst. Nu mag je een nieuwe tegel in je camera steken, en probeer je een vlinder tevoorschijn te halen die je kan herinneren waar deze lag.


Dit spel werd geschonken door Zoch verlag en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts