Citrus

 Aha, vers van de citruspers deze 'Citrus'. Gaat het hier over sinaasappels of over citroenen, of gaat het over allebei ? Ga je een nieuwe plantage opbouwen of een bestaande uitbreiden ? Ga je landschapstegels verzamelen of ga je eerder aan je finca bouwen om zo de meeste punten te verkrijgen tijdens een volgende puntentelling ?


Citrus geeft de speler nieuwe uitdagingen, en de factor geluk is maar weinig van toepassing. De zetten die je kan doen zijn erg simpel, maar de beslissingen des te moeilijker. De spelers bouwen citrus plantages voor punten. Maar om te kunnen bouwen, is het noodzakelijk om je plantages te oogsten van tijd tot tijd. Dit is namelijk de enige manier om aan geld te geraken. De vraag is alleen nu : wanneer is de juiste tijd om te oogsten ? En misschien nog belangrijker : welke plantage zal je gaan oogsten ? Want een plantage die geoogst is geweest, doet niet meer mee tijdens de puntentelling.


Citrus is een tegel-leg-spel zoals we dat kennen van Carcassonne. Je kan het best als een luchtig familiespel beschouwen, maar de veelspeler zal er ook plezier aan beleven. Ook voor 2 spelers is dit spel ideaal.


Beschrijving van spelmagazijn.be :

In het spel Citrus beheren de spelers plantages met sinaasappels en/of citroenen. De plantages leveren punten op. Maar om te bouwen is het essentieel om de plantages van tijd tot tijd te oogsten, zodat er nieuwe inkomsten komen. In het spel Citrus is timing erg belangrijk. Er wordt weinig aan het toeval overgelaten. De acties zijn eenvoudig, maar de beslissingen zijn vaak erg moeilijk.

Citrus van het merk dlp games is een legspel met verschillende varianten: de normale versie, een vereenvoudigd familiespel, een korte versie en een tweepersoonsspel. 

Dit spel werd met korting gekocht bij DLP-games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Citrus is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts