King of Tokyo : Halloween

King of Tokyo is een erg populair spel bij spellenclub Het Geel Pionneke, en zowel bij de jongere spelers als bij de oudere. Na de uitbreiding 'power up' namen we deze 'Halloween' uitbreiding mee uit Essen.

King of Tokyo: Halloween heeft als subtitel  'Collector Pack 1'. Er gaan dus meerdere uitbreidingen volgen ! Deze Halloween bevat 2 nieuwe monsters die je kan gebruiken in het basisspel : Pumpkin Jack en Boogey Woogey. Elk karakter heeft in deze uitbreiding ook zijn eigen setje van evolutie kaarten meegekregen, dus je kan zowel de power up uitbreiding als deze nieuwe uitbreiding naar hartenlust combineren. Dat geeft leuke effecten, want je monster kan nu muteren in een verschrikkelijk iets met een kostuum van een prinses bijvoorbeeld. Hilarisch !


Deze uitbreiding bevat ook 6 zwart-orange kleurige dobbelstenen om in het Halloween thema te blijven, en 12 nieuwe power kaarten die je bij in de originele deck kunt steken. Deze 12 kaarten zijn zoals eerder vernoemd kostuums, een nieuw type van kaart die een krachtig effect hebben. Nadeel is wel dat deze kaarten kunnen gestolen worden door monsters die je aanvallen met minstens 3 klauwen. En je mag zoveel kostuums hebben als je wilt.


Tot slot vinden we nog een promotie kaart in de doos voor een nieuw zelfstandig spel : King of New York, die in 2014 zal uitgebracht worden. Wij kijken er alvast naar uit !

Deze uitbreiding werd geschonken door Iello en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
King of Tokyo : halloween is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minutenReacties

Populaire posts