Walk the plank

Iedereen heeft het vast al wel eens gezien in één of andere piraten film, waarbij een minder fortuinlijke persoon gebonden en gekneveld over een plank moet lopen om zo de diepe zee in te springen, waar de haaien een lekker maal opwachten.


In Walk the plank! zijn de spelers de slechtste piraten in de bemanning van de kapitein. De kapitein heeft jullie allen laten samenkomen omdat jullie allemaal lui en dom zijn, en omdat jullie de rum en schatten niet waard zijn die je krijgt als salaris. Maar goed, de kapitein is bereid om 2 van jullie een herkansing te geven om bij in zijn team te blijven. Om te bewijzen dat jij het waard bent, zal je het opnemen tegen de andere spelers, en je zult proberen om de piraten van de andere spelers van de plank te duwen, terwijl je die van jou in leven houdt.


Elke ronde zullen de spelers in het geheim 3 van de 10 actiekaarten nemen, en dan om beurt deze kaarten publiek maken en ze één voor één uitvoeren. Hier kan er tussen de planning en het eigenlijke verloop wel eens vanalles misgaan, maar toch voer je de 3 kaarten uit. Als je bijvoorbeeld in een 3de actie kiest om iemand van de plank te duwen, en je ziet enkel je beste maten daar staan, zal je toch moeten duwen. Op bepaalde kaarten staat een doodshoofd. Deze krachtige kaarten moeten die ronde dat ze gespeeld worden op de tafel blijven liggen.


Zodra er nog maar 2 of minder piraten aan boord van het schip zijn, is het spel ten einde en de eigenaar(s) van deze piraten is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts