The outcast heroes

The Outcast Heroes is een spel uit Polen, en dat zich ook daar afspeelt. Jij zult de commandant worden van een ondergrondse Poolse militaire eenheid en je zult het opnemen tegen het communisme. Wie wil dit nu niet ?


De USSR wilt Polen betrekken bij hun invloedszone, maar er zijn nog steeds mensen die weerstand bieden en opkomen voor hun onafhankelijkheid. Aan jou om deze rode plaag een halt toe te roepen.

De Outcast Heroes verteld het verhaal van de zogenaamde vervloekte soldaten, de eenheden die vochten tegen de bezetters uit de Soviet op het einde van de 2de wereldoorlog. Zij legden hun wapens zelfs niet neer na de officieele afloop van de oorlog. De spelers sturen hun soldaten op een missie en ze zullen moeten samenwerken om een missie te doen slagen. Dit wil totaal niet zeggen dat dit een cooperatief spel is, je speelt helemaal NIET tegen het spel.


Spelers verdien Glory Points voor elke missie die met succes wordt volbracht, net als voor het volbrengen van geheime opdrachten. In de stapel kaarten met geheime opdrachten zitten er ook  verrader kaarten, die punten verdien als er een missie mislukt. Dan zijn er nog de geheime order kaarten die de krachten van de soldaten kunnen verbeteren.


Het spel is opgesplitst in 3 fazen en elke fase bestaat uit 4 rondjes. De speler die de meesten punten weet te verzamelen na de 3de fase is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Historical Games Factory en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts