Coyote

Coyote is al een ouder spel, van 2003 namelijk. Onlangs werd het in een nieuw jasje gestoken en verdeeld door de vrijwel onbekende uitgeverij Oliphante.

Coyote is een simpel bluf en tel spel in een Western setting. Elke speler krijgt een soort van kleurige bandana rond zijn hoofd gebonden. Daarna worden de stapel kaarten, in de vorm van pluimen geschud, en iedereen steekt zulke kaart, zonder te kijken, achter zijn bandana.

De spelers zien nu mekaars pluim met daarop een getal. De startspeler mag als allereerste een getal roepen, en dat getal probeer je zo dicht mogelijk bij de som van alle pluimen te hebben. Jij ziet de getallen van de anderen, je hoort de getallen van de vorige spelers, dus daar kan je iets of wat uit interpoleren wat jou getal moet zijn. Maar het zijn niet alleen simpele getallen tussen 0 en 20 die je op je kop kan zetten. Er zitten ook speciale kaarten of pluimen bij, zoals : de grootse positieve kaart wordt negatief, of negatieve getallen, of draai een extra pluim van de stapel om enz ....


Uiteindelijk zal er één speler zijn die zegt tegen de speler langs zijn rechterkant : ik geloof jou niet.
Dan wordt de som gemaakt. Is het getal dat de rechterbuurman gokte gelijk of onder het echte getal, dan moet de persoon die deze beschuldigd had en wolvenfiche op zijn bandana plakken. Zodra er iemand 3 van deze fiches heeft, ligt deze uit het spel.

Het spel doet ons een beetje aan Perudo denken, enkel komt hier wat meer telwerk aan te pas.

Dit spel werd geschonken door Oliphante en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Speelduur : 20 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts