Dice run

Deze Dice run is al bijna 12 jaar oud, maar toch stellen we jullie deze nog voor. Normaal hebben dobbelstenen geen benen, maar in dit spel zullen ze als gekken spurten om hun tegenstanders voor te blijven. Speel op een slimme manier je kaarten, en je zult de winnaars steunen en scoren.

In de doos vinden we 30 dobbelstenen, waarvan 6 stuks in 5 verschillende kleuren.
Om het spel te starten, dobbel je de stenen om de groep van lopers te vormen. Elke speler heeft op hand een set van 3 bewegingskaarten, en 4 geheime objectieven. Op deze objectief kaarten staat een dobbelsteen met een bepaalde kleur en nummer.

Tijdens een beurt speel je een bewegingskaart en voer je de effecten ervan uit. Als de speler een rode bewegingskaart speelt, zullen alle rode dobbelstenen een stapje verder bewegen. Indien de volgende speler een '5' bewegingskaart speelt, zullen alle dobbelstenen met een '5' een stapje verder bewegen.
Door deze bewegingskaarten kunnen de spelers ook 2 groepjes van dobbelstenen van positie laten wisselen, of een dobbelsteen die aan de leiding ligt, terug naar achteren sturen, of alle dobbelstenen in een groepen laten omdraaien zodat ze allen eenzelfde nummer hebben.


Je mag ook een bewegingskaart gedekt spelen, om zo alle dobbelstenen in een groep die niet aan de leiding staat te herdobbelen. Telkens als je een bewegingskaart gespeeld hebt, mag je je hand terug aanvullen met een 3de bewegingskaart.

Je kan er ook voor kiezen om je geheime doelkaart te spelen om de dobbelstenen te laten beweging, door eerst alle dobbelstenen van een bepaald nummer te laten bewegen, en daarna alle dobbelstenen van een bepaalde kleur, of andersom.


Tussen de bewegingskaarten zitten stage kaarten. Zodra die tevoorschijn komen, moeten de spelers allemaal één van hun geheime doelen onthullen. Voor elke dobbelsteen op je geheim doel die aan de leiding staat, scoor je 1 punt. De persoon die de meeste punten heeft, krijgt ook deze stage kaart, die 3 tot 6 punten waard is. Na 4 stages, wint de speler met de meeste punten.

Dit spel werd geschonken door Kaleidos Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts