Kashgar: Händler der Seidenstraße

Het moet een druk bewandeld pad geweest zijn : de zijderoute. Er zijn reeds verschillende spellen over verschenen, dus de verwachtingen van deze Kashgar : Händler der Seidenstrasse ligt hoog.


De spelers zullen verschillende soorten kruiden verhandelen en ruilen die via deze weg van Azië tot in Europa geraken. Elke speler controleert 3 karavanen. In het begin bestaat elke karavaan uit 3 kaarten die verticaal open liggen zodanig dat het bovenste deel van elke kaart zichtbaar is. Elke kaart staat voor persoon in die karavaan met een speciale eigenschap.

Tijdens een beurt zal een speler slechts één actie uitvoeren door één van de kaarten bovenop de 3 families te kiezen en daarvan dus maar één actie uit te voeren. De kaart zal daarna terug achteraan in de karavaan komen. Om diezelfde persoon van die karavaan opnieuw te gebruiken, zal een speler eerst alle andere kaarten bovenop die karavaan moeten gebruiken. De acties die je kan uitvoeren kunnen invloed hebben op de voorraad van kruiden, goud en ezels van een speler. Elke speler heeft een eigen speelbord om zijn stock hoeveelheden aan te duiden.


Door een actie kunnen er ook nieuwe personen bij een karavaan komen, of hierdoor kan een speler één van de 4 opdrachtkaarten vervolledigen die in het midden van de tafel liggen. Tot slot zijn er nog acties die alles een beetje overhoop kunnen smijten, zoals de karavaan van een andere speler veranderen of leden van een karavaan verwijderen.

Het spel is ten einde zodra iemand 25 punten heeft door opdrachtkaarten af te werken.
Het belangrijkste spelmechanisme in dit spel is open deck-building. Het spel speelt erg snel in een korte tijd. Nadat je alle kaarten kent, kunnen de spelers verschillende strategieën uitproberen en karavaan leden combineren.


Dit spel werd geschonken door Kosmos en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts