Malacca

Malacca is een staat van Maleisië, waar vroeger de Portugezen en de Nederlanders wel eens langs kwamen met hun schepen met minder goede bedoelingen. Het stukje zee onder Malacca heet 'de Straat van Malacca'. Maar genoeg aardrijkskunde nu voor een zondagavond.


Zeilboten met handelswaren varen door de Straat van Malacca. Elke zeilboot bevat allerlei kostbare producten, wat zeker en vast piraten zal aantrekken. Tegelijkertijd kan er een fortuin verdiend worden door vredelievend met deze zeelui te ruilen, zo lang ze maar niet in het zak worden gezet door anderen.

De spelers zijn in dit spel kapitein aan boord van een zeilschip. Bekende namen uit de geschiedenis zoals Henry Morgan, Pierre Le Picard en Sayyida al Hurra zullen naar voor komen. De schepen kunnen benaderd worden om te ruilen, om of te vechten. Zelfs de gouverneur van Malacca biedt speciale privileges aan voor diegenen die de boten kan beschermen tegen piraten. Het geld dat je zult verdienen kan gebruikt worden om nieuw en krachtig materiaal aan te kopen op de lokale markt.


Malacca is een snel spelend kaartspel waarbij de spelers de andere spelers hun strategie moeten kunnen inschatten, en waarbij ze de juiste manier van spelen trachten te vinden. De kapitein die na 12 rondjes de grootste schat weet te verzamelen is de winnaar.

Malacca heeft ook een eigen website, en die kan je hier vinden : http://www.malacca-game.com/en/

Dit spel werd geschonken door Loris Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-8
Leeftijd : vanaf 9 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts