Cuba Libre

Velen onder jullie zullen bij het horen van deze titel aan de overheerlijke cocktail moeten denken, die men als geen ander in het desbetreffende land kan serveren. Over cocktails gaat het niet, over Cuba gelukkig wel.


Laat 1956 viel Fidel Castro Cuba binnen, met in totaal slechts 12 mannen. 2 jaar later lukte het hem om, samen met zijn broer Raul - nu president - en met de alom bekende Che Guevara, en samen met een groep guerrilla strijders, de toenmalige dictator te verstoten.

Deze Cuba Libra is een spel in de reeks van de COIN series van GMT. Jij kan nu met 3 andere spelers de Cubaanse revolutie herbeleven. Je begint in het Sierra Maestra gebergte en je zult van daaruit een weg moeten vechten richting Havanna. Ondertussen zullen anti-communistische studenten en stads-guerrillas het Batista-regime proberen te destabiliseren om Castro het zo moeilijk mogelijk te maken.


Cuba Libra is volgens de uitgever gemakkelijk om aan te leren voor spelers die Andean Abyss al gespeeld hebben, maar ik vrees dat onder het publiek van onze spellenclub er niet zo veel spelers zullen zijn. Maar laat je dat niet afschrikken ! Het spel is zelfs alleen te spelen. We moeten er wel bij vertellen dat je eventjes zoet zult zijn : 3 uur is de gemiddelde speeltijd zonder uitleg.


Dit spel werd geschonken door GMT Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Cuba Libra is te koop bij spelmagazijn.be met 10 % korting voor de leden.
Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 3 uur

Reacties

Populaire posts