Quickly

Zin om eens snel een spelletje tussendoor te spelen ? Dan is deze Quickly iets voor jou !
Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de kleur van een voorwerp te vinden, om een kaart te winnen. Maar je zult wel moeten oppassen voor het hondje met de naam Quickly: die wil namelijk roet in het eten gooien.


In het begin van het spel leg je de 5 klapkaarten, met de gekleurde vlekken kant naar boven, in het midden van de tafel. De andere kaarten schud je en maak er een stapel van. Deze komen gedekt op de tafel te liggen.


Verloop van het spel :
De eerste kaart van de stapel omdraaien, en deze op de tafel leggen. Een tweede kaart omdraaien en deze naast de eerste leggen. Kijk op deze tweede kaart wat het voorwerp in de witte cirkel is. Wat is de kleur van dit voorwerp op de eerste kaart ? Mep nu om ter snelste op de juiste klapkaart. Is het juist, heb je de eerste kaart gewonnen, en zal een volgende open komen te liggen.


Je speelt de ene partij na de andere, de tweede kaart neemt de rol over van de eerste en we draaien een nieuwe kaart van de stapel om. Verder zitten er ook nog verandering kaarten tussen. Dan zal je alle klapkaarten moeten omdraaien, en zoeken we niet meer op kleur, maar op de figuur.
Wil je het nog moeilijker maken, kan je met memory kaarten spelen.


Dit spel werd geschonken door CLD Distribution en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts