Battle sheep

Vorige speldag konden de meesten leden al kennis maken met Battle sheep op '6 jaar Het Geel Pionneke'. Blackrock games was toen namelijk aanwezig met een demo van dit spel, dat zeker in de smaak viel bij velen.


In eerste instantie, waarschijnlijk door die gekke schapen, lijkt dit spel er uit te zien als een kinderspel, maar dat is het zeker niet. De spelers mogen om beurten een stuk van het speelbord, dat uit weide bestaat, aan mekaar puzzelen. Zo zal het speelveld telkens anders zijn. De spelers kiezen er zelf voor om compact en centraal, of op een langgerekte weide met vele gaten te spelen. Zodra alle stukken weide geplaatst zijn, mag de startspeler een toren van schaapfiches aan de rand van de wei plaatsen. Dat doen alle spelers en we zijn nu klaar om te strijden !De startspeler mag 1 of meer schijfjes van zijn toren nemen, en daarmee via een rechte lijn over de weide bewegen totdat deze aan de kant komt. Daar worden de schijfjes neergezet. Opgelet, er moet minstens één schijfje achterblijven op de plaats waar je vertrok. Nu mag de volgende speler hetzelfde doen. De bedoeling is om je schijfjes zo goed mogelijk over de weide te verspreiden, want die speler die de meeste schijfjes zo weet te verdelen is de winnaar. Meer regels dan dit is het niet.


Battle sheep is een eerder offensief dan een defensief spel. Je zal moeten proberen om je tegenstanders in te sluiten aan de hand van schijfjes zodat een groot deel van zijn schijfjes niet meer kunnen bewegen. Enkel zo kan jij rustig jou gangen gaan, maar let wel op, want de tegenspelers zijn met jou hetzelfde van plan. Deftig materiaal, simpele regels en toch erg tactisch ! Meer moet dat niet zijn.

Battle sheep werd geschonken door Blue Orange Games en is in februari het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts