Battle sheep

Het spel van de maand februari is niet zomaar zonder reden deze Battle Sheep. In eerste instantie denk je dat dit een kinderspel is, toch als je de doos bekijkt, maar eigenlijk is dit een wolf in schaapskleren.


De componenten zijn van uitstekende kwaliteit. We vinden voor elke speler 16 plastieken chipjes terug, met daarop een afbeelding van een schaap gekleefd. De chipjes doen ons een poker gevoel krijgen, en voor je het weet ben je schapen aan het flippen rondom je vingers. Het bord bestaat uit verschillende delen harde karton dat stukken weide moet voorstellen. In het begin van het spel mogen de spelers dit beurtelings aan mekaar puzzelen naar keuze, tot er één grote weide ontstaan is. Het spelbord zal er zo elke keer anders uitzien.


Elke speler kiest een plaats aan de rand van het speelveld waar hij zijn toren van 16 schapen zet. En vanaf nu is het hard tegen hard ! Een speler mag een willekeurig aantal schapen van zijn stapel nemen, en daarmee in een rechte lijn bewegen zover hij of zij kan. Daar zal dan een deel van zijn schijfjes terecht komen, en is het de beurt aan de volgende speler. Je moet er wel voor zorgen dat er minstens één schijfje achter blijft op de plaats waar je vertrekt.
Op deze manier probeer je jouw schijfjes over het speelveld te verspreiden. Tenminste, zolang jou schijfjes niet ingesloten worden door die van de andere spelers. En dat is nu net het punt dat dit spel geen kinderspel maakt. Je kan mekaar hier serieus lastig vallen. Als je zoiets niet graag doet, is dit geen spel voor jou, want het zal meer dan één keer gebeuren in een rondje.


Focus jezelf ook niet om jou schijfjes zo veel mogelijk te verdelen. Je zult moeten proberen om de torens met schijfjes van de andere spelers in te sluiten, zodat zij er minder kunnen plaatsen dan jij.
Het is namelijk de speler die de meeste vakjes weet te bezetten, de winnaar is. Kan je niet meer bewegen in het spel, lig je eruit.


Dit spel werd geschonken door Blue Orange games en is in februari het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts