Monster Hero Academy

Jij bent in dit spel een leraar. Niet aan een gewone school, maar aan de Monster Hero academie. Je zult proberen om de beste leraar van de school te worden, en dat kan je doen door jou studenten zo goed mogelijk verder te helpen.


Elke beurt zullen jou studenten een test moeten afnemen. De testen bestaan uit een aparte stapel met kaarten waar er 1 wordt uit getrokken. Elke test laat zien hoeveel punten er te verdienen is voor de 1ste plaats, de 2de plaats en voor de 3de plaats. Er staat ook op in welke vaardigheid ze moeten uitblinken. Jou punten zal je trouwens bijhouden op een rij van kaarten die samen een scorespoor vormen.


Voor elke test heb je de keuze uit 5 handkaarten, met een waarde van 1 tot 5. Jij kiest zelf welke kaart je neemt, en met welke student je dit combineert. Door deze combinatie van 2 kaarten maak je zo een student die bepaalde vaardigheden heeft. En afhankelijk van welke vaardigheden er nodig waren voor de test, kan je zien wie er de beste is in de test. Maar daar blijft het niet bij. Van een stapel effectkaarten krijgt nu elke speler eerst nog een kaart. Deze kaart zorgt voor een grote willekeurigheidsfactor in het spel, want het zou kunnen dat je één of allebei van je gekozen kaarten moet wisselen.


Als je een liefhebber bent van strategische spellen, of spellen waar je toch redelijk wat op voorhand kunt plannen, dan moeten we je echter teleurstellen. Het hele spel zal met een grote willekeurigheid te maken krijgen, zodat er helemaal niets van plannen of tactiek in huis komt. De spelers die graag eens voor de fun willen spelen en het niet uitmaakt wie er wint of verliest, zullen zich best wel amuseren.

Dit spel werd geschonken door Blue Mana Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts