Politie poezen

Voor alle duidelijkheid, dit is geen titel van één of ander vulgair magazine of film waarin dames een politie uniform aantrekken en rare dingen met een politie knuppel beginnen doen. Integendeel, het is het nieuwste spel van Haba.


Wat een rommelhoop ! Alle katten uit de buurt zijn samen op muizenjacht geweest, en ze willen nu terug naar huis gaan. Zowel de mama als papa poes, als de kleine poesjes hebben het moeilijk om mekaar terug te vinden in deze drukte. Gelukkig is daar de politiepoes die erop toekijkt dat alles netjes en ordelijk zal verlopen. De politiepoes zal ook de poezen die mekaar al terug gevonden hebben beschermen zodat ze niet nog eens mekaar moeten zoeken.


De spelers verzamelen poezen in dit spel. Indien de dobbelsteen op een bepaald symbool valt, dan nemen de spelers een kaart van de stapel en plaatsen deze voor zich op de tafel. Heel af en toe kan het gebeuren dat een dappere muis of de gemene hond van de buren een stok in de wielen komt steken, waardoor de poes weg rent. De poezen van de spelers zijn enkel veilig indien de hele familie samen is, of als ze door de politiepoes beschermd worden. Het doel van het spel : zo veel mogelijk poezen terug samen brengen.

Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts