Realm of wonder

Bij deze Realm of Wonder kan de speler eender welk fantasie figuur zijn. Gaande van een monsterlijke Yeti tot een stenentrol. De wereld waarin we ons begeven bestaan uit ronddraaiende continenten. Tijdens je avontuur zal je jou doelstelling moeten behalen, en dan terug geraken naar het kasteel van de koning, die in het midden van het speelbord ligt.


Elke speelbeurt zal starten met bieden om te zien wie als eerste magie mag gebruiken, en wie als eerste op het bord mag bewegen. Gedurende de magische fase zullen de spelers beurtelings trachten om de tegenspelers zo veel mogelijk lastig te vallen door gebruik te maken van magische spreuken, of proberen ze de eigenschappen van hun eigen karakter te versterken.


Het spelbord waarover de spelers kunnen bewegen bestaat uit 3 continenten, en de 2 binnenste continenten kunnen bewogen worden aan de hand van magische stenen. Hierdoor kan de beweging van een tegenspeler bemoeilijkt worden, of kan een speler gebieden bereiken die anders geblokkeerd waren. De spelers zullen via gevechten andere spelers het hoofd moeten bieden, monsters verslaan, schatten vinden die je karaktereigenschappen kunnen verbeteren en grondstoffen moeten winnen of afnemen.


Dit spel is een mengeling van gebiedscontrole, dobbelen en bluffen. Grafisch is dit spel een streling voor het oog, en bevat een zeer mooi setje van miniatuur figuurtjes voor elk karakter in het spel. Door middel van alternatieve regels kan de factor geluk beperkt worden tot een minimum, waardoor dit spel zowel toegankelijk is voor jeugdige spelers als voor doorgewinterde spelers.


Realm of Wonder werd geschonken door MindWarrior Games en is het spel van de maand februari bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts