Whacky roll

Een van de spellen die toch wel opvielen op de spellenbeurs van Essen was deze Whacky Roll. Wel, eigenlijk was het de Whacky wit dat opviel. Misschien was dit wel één van de duurste spellen op de spellenbeurs ?


Whacky wit is een enorm groot houten bord van ongeveer een meter op een meter. Op dit bord zien we een pac-man veld met kleine houten spookjes en een kleine houten pac-man. Ik zeg nu pac-man, maar waarschijnlijk omwille van copyrights zal deze naam niet zomaar gebruikt mogen worden.
Door middel van dobbelstenen beweeg je pac-man of Whacky rond op het veld. Telkens als hij op een vakje komt, zal hij een houten pinnetje in het bord indrukken. Een andere speler zal met de spookjes spelen. Deze zijn hol en daardoor kunnen ze over de houten pinnetjes lopen zonder ze in te drukken.


Je kan al raden, het de bedoeling is dat de spoken Whacky proberen te vangen. Dat proberen ze tot 3 keer toe, daarna is het game over voor Whacky. Whacky daarentegen zal proberen om alle pinnetjes van het speelbord in te drukken. Om het spel te resetten, zijn er metalen handvatten voorzien aan de zijkanten van het bord. Door deze naar boven te trekken, komen alle houten pinnetjes terug naar boven.


De mensen van Spielquader wisten ons te vertellen dat al deze spellen handgemaakt zijn, en ook enkel op bestelling zullen gemaakt worden. Misschien ook wel te begrijpen als de prijs 499 euro is.
De versie die wij ter review hebben meegekregen is Whacky Roll, een versie van 9.95 euro. Het is een kartonnen buis met daarin een oprolbaar speelmatje. In plaats van pinnetjes in te drukken, zal je nu met een stift puntjes moeten zetten waar Whacky al geweest is. Het spreekt vanzelf dat dit matje afwasbaar is, en dat de stift op water is gebaseerd.


Het principe is eenvoudig : Whacky mag met een 12-zijdige dobbelsteen dobbelen en mag zoveel vakjes verder bewegen. Komt Whacky over 1 van de 4 dikkere bollen, mag hij 3 keer na mekaar dobbelen om de spookjes proberen te vangen en ze terug naar het midden te sturen. De tegenspeler bestuurt de spookjes en mag met 2 x 12-zijdige dobbelstenen dobbelen : de ene geeft het aantal vakjes aan, en het andere de kleur van het spook waarmee hij verder mag bewegen. Als Whacky 3 maal gevangen kan worden, is het game over voor Whacky , en worden de rollen omgekeerd.
Je kan het ook met 5 spelers spelen, waarbij elke speler 1 spook voor zijn rekening neemt.

Dit spel werd geschonken door Spielquader en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts