Let's catch the lion



どうぶつしょうぎ (Animal Shogi), vrij vertaald naar Let's Catch the Lion! is een versimpelde versie van Shogi, een Japans denkspel verwant aan het Westerse schaakspel. Het is gericht op onze kleinste clubleden (vanaf vijf jaar), waarbij de houten dierenblokjes zeker in de smaak zullen vallen. Een spelletje duurt amper vijf minuten en is snel aan te leren; de catchphrase is niet voor niets ‘minutes to learn, years of fun’.

Elke speler begint, elk aan zijn/haar kant van het 3x4 speelveld, met vier dierenblokjes (olifant, giraf, kuiken en leeuw). De bedoeling is om de leeuw van de tegenstander schaaksgewijs te pakken te krijgen, of door jouw leeuw naar de kant van tegenstander te loodsen. Elke dier heeft zijn eigen bewegingsrestricties gedurende het hele spel (op kindermaat afgebeeld in de spelregels). Het kuiken is een uitzondering: indien het de zone van de tegenstander bereikt groeit het op tot kip en breiden de beweegrichtingen ervan uit.


Let’s catch a lion is een leuk kinder-denkspelletje én een kleurrijk opstapje naar het ‘grote’ –al dan niet Japanse- schaken. Het spel is van Japanse makelij en de alom geprezen Japanse beleefdheid komt ook terug in de spelregels waarin de spelers elkaar na afloop bedanken en het startschot van het spel gegeven wordt door elkaar een fijn spel te wensen.

Dit spel werd geschonken door eisystem en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 5 minuten

Reacties

Populaire posts