Lift Off

We bevinden ons in de jaren 1950 en 1960, en de race naar de ruimte is in volle gang! We boeken grote vooruitgang met de technieken voor het leveren van astronauten en ruimtevrije machines, voor het optimaliseren van de lanceringsomstandigheden en natuurlijk voor het ontwerpen van de broodnodige raketten.


Dit alles om de enorme uitgestrektheid van de ruimte te verkennen. Maar in Lift Off concurreren niet alleen twee superkrachten om de meest glorieuze mijlpalen van ruimtevaart, nee, wij spelers zijn ook erg betrokken. In dit spel spelen we elk een privéruimtebureau dat zich op eigen terrein wil ontwikkelen. We moeten specialisten inhuren, onze raketten verbeteren en onze capaciteiten uitbreiden, omdat we binnenkort moeten beslissen welke missies we willen uitvoeren en wat we in de ruimte willen brengen. Alleen degenen die vooruit plannen en de beschikbare middelen op de juiste manier beheren, winnen deze race naar de sterren ...


De retro afbeelding op de cover van dit spel is erg bijzonder, en dat past ook bij dit spel. Je komt ook iets te weten over de geschiedenis van de ruimte, over dingen zoals de eerste Spoetnik tot de maanlanding en satellietnetwerken. De kleine kartonnen raket met zijn verlengstukken is ook erg leuk bedacht.

Dit spel werd geschonken door Schmidt Spiele / Hans im Gluck en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts