Say whaaat ?!


Zou je je een leven kunnen voorstellen zonder boeken? Zonder bloemen of geneesmiddelen, zonder verbeeldingskracht of bordspellen? En, nog belangrijker, weet je wat jouw vrienden op deze vragen zouden antwoorden? In het partyspel Say Whaaat?! scoor je punten door in te schatten welke uitvindingen, begrippen of concepten al dan niet belangrijk zijn voor de actieve speler (‘de jury’). Elke beurt worden vijf kaartjes opengelegd, waarna alle andere spelers beoordelen in welke volgorde van belang de jury de begrippen volgens hun zou rangschikken. Voor elke juiste gok verdien je één punt. De speler met de meeste juiste gokken krijgt nog een extra bonuspunt. Als alle spelers een keer jury geweest zijn eindigt het spel.

Maar voor het zover is hebben jullie ongetwijfeld wat afgelachen, bijgeleerd én de discussie op gang gebracht. Want op de kaartjes staan niet alleen dagdagelijkse dingen als ontbijt, make-up en toiletpapier, maar ook zwaardere maatschappelijke thema’s als rechtspraak, democratie en persoonlijke vrijheid.

Say whaaat?! kan gespeeld worden met maximum tien personen. Vinden jullie met negen personen raden wat veel, kennen jullie elkaar nog niet zo goed, of hebben jullie zin in een andere variatie van het spel? Dan biedt de ‘teammodus’ een oplossing; hierbij bestaat elk team uit twee spelers (één jury en één gokker) die elke ronde van rol wisselen.

Dit spel werd geschonken door Drawlab entertainment en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers: 3 - 10
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 30 minuten





Reacties

Populaire posts