Witless wizards



Nog meer hocus pocus met het snelle en kleurrijke kaartspel ‘Witless Wizards’. Hierin vechten de beste tovenaars ter wereld uit wie de ‘Grootste tovenaar aller tijden’ is.  Alleen zijn ze ondertussen zo oud geworden dat ze niet meer weten welke effecten hun spreuken hebben…
De drie gekozen categorieën (al dan niet random) van kaarten vormen het gemeenschappelijke deck. Elke categorie heeft zijn eigen effecten en die bestrijken een breed scala: van ‘Piraten’ (plunder je tegenstanders) over ‘Samurai’ (sterke aanvallen) tot Sci-fi. Of gaat de voorkeur uit naar de ‘Middeleeuwen’ of de ‘Tovernaars’ ? Spelers trekken twee kaarten uit dit deck en kiezen welke kaart ze houden en welke ze weggeven aan een tegenstander.


Vervolgens komt de aanvalsfase, waarin offensieve kaarten met de aanvalsdobbelsteen gecombineerd worden. Witless Wizards is een afvallingskoers, waarbij elke speler probeert de tegenstanders uit te putten zodat deze tovenaars uit het spel verdwijnen. Wanneer er aan het eind van een beurt nog één speler overblijft, wint deze het spel !

Dit spel werd geschonken door Drawlab entertainment en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 15 - 25 minuten

Reacties

Populaire posts