Orc-Lympics

In Orc-lympics stellen spelers een team van orks, elven, halflings en andere fantasy Olympiërs samen, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. Deze Olympiërs gaan dan een reeks van zeven evenementen aangaan. Om een ​​medaille te veroveren, moeten de Olympiërs van een speler het hoogste of op één na hoogste totaal in de juiste vaardigheid hebben. De speler die de meest waardevolle verzameling medailles wint bij de zeven evenementen, wint het spel.



Elke ras, ook bekend als Orclympians, heeft verschillende waarden in de drie vaardigheden; sluwheid, snelheid en kracht. Van acht handkaarten stellen de spelers hun team samen. Het is over het algemeen goed om een ​​goede variatie aan vaardigheden te hebben in je team.






De 6 wedstrijdkaarten worden open op tafel gespeeld in een rij uit de geschudde beschikbare 12 'standaard'-kaarten en vervolgens wordt één van de drie hoofdevenement-kaarten willekeurig aan het einde van de rij geplaatst; de eerste zes kaarten worden gerangschikt in oplopende volgorde waarbij de laagste waarde het verste verwijderd is van de 7e kaart 'Main Event'. Zodra het Main Event voltooid is, is het spel afgelopen en tellen de spelers hun punten.



Dit is een leuk spel van als je een beetje van rekenen houdt. Je zult ook telkens moeten beslissen welke kaarten je wilt spelen en wanneer. Kaarten worden in meervouden of apart gespeeld om te proberen de trofee-kaarten één voor één te winnen.

Dit spel werd geschonken door Brain Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts