Wok star



Wanneer je de doos van Wokstar opent is het eerst wat je ziet een een briefje met ‘je hebt geen tijd om de -wel bijgeleverde- spelregels te lezen, je moet nog klanten bedienen’. De toon is gezet, het moet vooruit gaan in het restaurant dat je moet runnen. De gedwongen sluiting dreigt, er resten nog amper vier dagen (spelrondes) om het te redden !

In dit coöperatieve spel is een goede en snelle samenwerking vereist; de klanten staan te wachten. In slechts 30 seconden moet de bestelling klaar zijn, anders eten de klanten gratis. Alle spelers spelen tegelijk want er moet heel wat gebeuren: gerechten bereiden, dobbelen voor ingrediënten en eventueel ook afwassen (gebruikte dobbelstenen resetten). Gelukkig kunnen ‘drukte’ tokens tijdelijk wat verlichting brengen, ga hier dan ook verstandig mee om !


Na al dat harde werk worden de inkomsten geteld. Zijn deze voldoende, dan heb je de dag overleefd en kunnen de voorbereidingen voor morgen aangevat worden (nieuwe recepten en ingrediënten, reclame maken, …) Zo niet, sluit het restaurant voorgoed. Na (hopelijk) vier dagen moet er langs de bank gepasseerd worden: is de winst voldoende om het restaurant te redden ?

Dit spel werd geschonken door Fowers games en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.




Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 45 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts