Valhal


Odin is boos. Zijn vikingen feesten te veel, dus heeft hij hen de toegang tot Walhalla ontzegd. Om terug in de gratie te komen, zullen de clans opnieuw op strooptocht moeten trekken. Je oorlogseconomie uitbouwen, plunderen en offers brengen aan de goden zijn je nieuwe prioriteiten. Zal je erin slagen om als eerste in de gunst te komen van Odin en alsnog Walhalla te betreden?

Valhal heeft 2 grote facetten. In de zomer kan je erop uit trekken om dorpen en steden te plunderen. Dit is gebaseerd op een simpel dobbelmechanisme in combinatie met de sterkte van je krijgers en eventuele bonussen. De buit kan bestaan uit geld, voedsel, gunstkaarten, grondstoffen etc. In de daarop volgende seizoenen kan je deze opbrengst gebruiken om te bouwen en extra krijgers te trainen. Dit gebeurt aan de hand van een tijdmechanisme dat geld en voedsel vraagt. Je materiaal slim inzetten en de juiste combinatie van gebouwen vinden is hier onontbeerlijk. Het geheel wordt op smaak gebracht door speciale gebeurtenissen, offers en meer van dat fraais.


Met Valhal tref je een mix van verovering en opbouw. De regels zijn op zich niet complex, maar grondstoffen zijn schaars waardoor je soms wat langer moet wachten om je expedities te prepareren. Wil je eens de stoere viking uithangen, dan ben je hier aan het juiste adres.

Dit spel werd geschonken door Tetrahedon Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 90 – 120 min
Leeftijd: vanaf 10 jaar


Reacties

Populaire posts