Alien Express

Het spel Alien Express van uitgeverij Happy Baobab uit het verre Korea zal misschien sommige spelers wat afschrikken omwille van de Koreaanse teksten en titel op de speldoos, maar wees gerust, dit is een erg eenvoudig Engelstalig party spelletje, met Engelstalige handleiding.

Elke speler krijgt 5 kaarten met voorwerpen op hand. Dat kunnen groene kaarten zijn (gemakkelijke) of rode kaarten (moeilijkere). Je kan zelf kiezen of je enkel met groene, enkel met rode, of met een mix van die kaarten gaat spelen. Verder krijgt iedere speler 3 video tokens en een soort van lanceerplatform, dat voor de spelers komt te liggen. Tot slot vinden we een grote groene klomp boetseerklei in de doos. Hiervan krijgt elke speler een even groot deel. Het spel kan starten.

Tegelijkertijd maken de spelers 1 van de 5 voorwerpen in klei die op hun kaarten staan afgebeeld. Je kan zelf kiezen met welke kaart je start. Is je voorwerp klaar, dan leg je deze op je lanceerplatform en roep je heel hard 'DELIVERY', of gewoon 'KLAAR'. De andere spelers zullen dan zo snel mogelijk proberen te raden welk voorwerp je geboetseerd hebt uit de klei. De speler die er in lukt om het voorwerp te raden, krijgt deze kaart. De andere speler ga als de bliksem terug aan de slag om het volgend voorwerp te boetseren.

In het geval dat geen enkele speler een idee heeft wat je gemaakt hebt, kan de maker van het voorwerp een video fiche inzetten. Hiermee mag je zelf  iets uitbeelden, of geluidjes maken, om de andere spelers op het goede spoor te brengen. Het geboetseerde voorwerp blijft dan wel ten alle tijden op het lanceer platform liggen. Het spel gaat zo verder tot er een speler in gelukt is om alle 5 de voorwerpen te laten raden. Nu is het tijd voor de puntentelling.

Voor elke kaart op hand die een andere speler heeft kunnen raden, krijg je 3 punten. Voor elk voorwerp dat jij hebt kunnen raden, krijg je ook nog eens 2 punten. De speler met de meeste punten is de winnaar, en in geval van een gelijkstand, wint de speler die nog de meeste video fiches heeft.

Alien Express is een erg vlot en eenvoudig boetseerspel dat vrij snel te spelen is. Er zitten genoeg kaarten met voorwerpen in de doos, zodat elk spel wel anders is. Het spel zal het beste tot zijn recht komen met meerdere spelers, bij zowel jongere als oudere spelers.

Dit spel is geschonken door Happy Baobab en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 6
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts