De Dwergen van Nidavellir in de spotlights

 

 
White Goblin Games
 

In de spotlights: De Dwergen van Nidavellir

 
 
Deze week staat onze nieuwsbrief in het teken van De Dwergen van Nidavellir. Dit spel komt binnenkort uit: een mooie kans om je mee te nemen in de wereld van de dwergen. 
 

Verzamel het beste leger

 
In De Dwergen van Nidavellir is een uniek biedmechanisme verwerkt. Naast het  rekruteren van dwergen probeer je ook continu de waarde van de munten te verbeteren. Door de vele testuren is er een ideale balans ontstaan in het spel. De verschillende onderdelen in het spel en de vele manieren om punten te scoren maken dat ieder spel uniek aanvoelt. Elke dwergendivisie in het spel heeft een andere manier van punten scoren. Daarnaast heb je nog de bijzondere krachten van de helden die je kunt gebruiken.
 
De Dwergen van Nidavellir bevat verschillende methoden die perfect met elkaar zijn verbonden. In het spel verzamel je dwergen in verschillende taveernes en probeer je een leger op te bouwen (set collection). Om dit te kunnen doen zul je in de verschillende taveernes moeten bieden om de juiste dwergen te rekruteren. Het bieden gaat in het geheim en gebeurt bij alle spelers tegelijkertijd. Om de eerste keuze te kunnen maken in de taveernes, is het belangrijk dat je het hoogste bod hebt gedaan. Het is dus belangrijk om wel voldoende geld op zak te hebben.  In de Koninklijke Schat kun je de waardes van je munten verhogen, maar je moet hiervoor wel met een munt met een 0-waarde bieden in de taveerne. Dit betekent dan wel dat je die ronde de laatste keuze hebt in de taveerne. Naast dwergen zijn er ook nog helden. Deze kun je rekruteren als je van iedere dwergen divisie één kaart hebt. De Dwergen van Nidavellir bevat veel verschillende strategiën die tot verrassende uitkomsten kunnen leiden. De speler die aan het einde van het spel de meeste kracht heeft verzameld met zijn leger, wint het spel.
 

Het koninkrijk Nidavellir

 
Nidavellir staat in de Noorse mythologie bekend als een donkere, koude wereld. Het is volledig bedekt met bergen, waarop bossen groeien. Een groot deel van de steden bevindt zich ondergronds en de bewoners voelen zich hier het prettigst. Onder de bergen loopt een labyrint van gangen. Volgens de verhalen is vrijwel het hele land gemaakt door de dwergen.

De draak Fafnir
Fafnir was de zoon van koning Hreidmar. Samen met zijn twee broers Regin en Otr groeide hij op in het koninkrijk. In de saga van de Volsungen werd hij beschreven als een dwerg met een sterke arm en onverschrokken ziel. Fafnir was de sterkste van de drie broers en hij droeg een helm die hem onzichtbaar maakte. Nadat Otr door de god Loki werd gedood, kreeg zijn vader het vervloekte goud van Andvari als vergoeding. Fafnir en Regin vermoordden hun vader om de schat te bemachtigen. Fafnir wilde de schat niet delen en veranderde daardoor in een draak. De draak is het symbool van hebzucht. Fafnir was het grote kwaad. Door tovenaars en dwergen is het monster opgesloten in een ver verloren donker gedeelte van het koninkrijk. Eeuwen later heeft Fafnir zich weten te bevrijden en is het verhaal van de Dwergen van Nidavellir ontstaan.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoe speel je... De Dwergen van Nidavellir

De Dwergen van Nidavellir
 
Ben je nieuwsgierig geworden naar De Dwergen van Nidavellir?
 
Je kunt De Dwergen van Nidavellir alvast voorbestellen in onze webshop.
 
Ga naar de webshop
 
White Goblin Games
 








 

Reacties

Populaire posts