Noobs in space

 Jullie zijn een team van beginnende astronauten, die op missie mogen gaan in een ruimteschip naar een plaats hier ver vandaan. Dit zou wel eens heel spannend kunnen worden, toch tenminste als iemand van jullie wist wat je aan het doen bent. Het zou wel handig zijn als er tenminste 1 astronaut met ervaring aan boord zou zijn. Maar nu jullie toch hier zijn, vissen jullie het maar uit terwijl je aan het spelen bent.

Een team van 3 tot 5 spelers zullen samen een serie van taken en uitdagingen moeten volbrengen, met de beperkte kennis die jullie momenteel hebben. Niet alle hoop is verloren, want elk van jullie hebben een stukje van de oplossing vast. Het is aan jullie om uit te zoeken hoe al deze informatie moet samenkomen. Terwijl er een speler is die weet wat er moet gedaan worden, zijn er andere spelers die de middelen hebben om die taak uit te voeren. Die middelen kunnen dus verspreid zitten over 3 andere spelers.

De spelers met de middelen weten dan weer van toeten of blazen over de opdracht. Aangezien de spelers hun kaarten niet aan mekaar mogen laten zien, moet er een duidelijk communicatie en interactie tot stand komen tussen de spelers, door de kaarten luidop voor te lezen, of te beschrijven wat de spelers precies op hun kaarten zien. Beetje voor beetje zou het moeten duidelijk worden wat er precies moet gebeuren, en dit alles moet dan nog zo snel mogelijk gebeuren.

Het verhaal bij Noobs in Space zal je meenemen doorheen verschillende levels, en elk level bestaat uit een aantal taken. Het hele spel zit van begin tot eind vol met leuke en actieve gebeurtenissen. U begrijpt dat we in dit artikel er niet te veel over kunnen vertellen om niets te verraden.
Minpuntje is dat je wel enige kennis van de Duitse taal moet hebben om deze versie van Kosmos te kunnen spelen.

Dit spel is geschonken door Kosmos en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts