Die aufsteiger

Die Aufsteiger, of de Engelse benaming : The Climbers, is een houten 3D strategie spel dat uit erg mooie componenten bestaat. In de doos vinden we 35 kleurrijke blokken van verschillende maten, een pion, een korte en een lange ladder voor elke speler.

Een hele boel onderdelen.

In het begin staan alle blokken random op een toren. De spelers bewegen een blok en stilletjes aan klimmen ze zo naar boven. Klimmen doe je zonder ladder voor kleine stapjes, en met ladders voor grote hoogteverschillen. Blokkerende stenen houden een houten blok op zijn plaats gedurende 1 ronde lang. Hou er wel rekening mee dat je zulke steen en elke ladder slechts 1 maal in het spel kunt gebruiken. De winnaar is degene die als eerste op het hoogste punt geraakt, zodra niemand nog hoger kan klimmen.

Het spel in actie : blauw staat er goed voor.

 Nog een bijkomende moeilijkheid : je mag enkel klimmen op blokken met dezelfde kleur als je pion, of met een grijze neutrale kleur. Er bestaat een mogelijkheid om dit spel met alternatieve regels te spelen waarbij je tegelijkertijd mag bewegen en de ladders als bruggen kunt gebruiken.

Dit spel werd geschonken door Chili Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten


Reacties

Populaire posts